MÅN- FRE 10-19
LÖR 10-16
SÖN 10-16
 

FAST FOOD AWARDS 2018

På Balck rostas kaffet med kärlek och på kaffebaren är det mormor som bakar bullarna. Styr stegen hit för att bli en kaffekonnässör på hemmaplan eller luta dig mot träpanelen och stanna länge. När du blivit en fan, köp en väska för att visa det.

WHITE GUIDE 2017

Cykelproffset Sebastian Balck sadlade om 2016 för att satsa på rostmästarhantverket och rättvist, hållbart specialkaffe av högsta kvalitet. Fiket doftar global kaffekultur; man skulle lika gärna kunna befinna sig i det smakmedvetna Stockholm eller Berlin. Trots det är servicen behagligt avspänd. För alla som känner sig hemma i en rustikt hipp miljö bland råkaffesäckar och bröd av senaste snitt är Balck stället att ses och synas på. Surdegsmackan är trevligt krispig med päron på, kanelbullarna är fina och dagens handbryggda rör oss närmast till tårar.

WHITE GUIDE 2018
KALMARS BÄSTA KAFFE


”Varför ska det vara så svårt?” frågar den kaffesugne mannen framför oss och tittar förvirrat mot skyltarna om bryggmetoder, bönor, smaker och ursprung. ”För att vi är ett kafferosteri och vi bryr oss” svarar baristan med ett varmt leende. Sedan är dialogen igång. Stämningen på Balck är rakt igenom genuin och vänlig – och icke-exkluderande – trots att brygg- och bönkunskapen bakom disken är skyhög. Kaffet importeras och rostas för egen hand, och det rätt lilla men smarriga bakverks- och mackutbudet är lika hemgjort. Den småbohemiska inredningen med udda pinnstolar, färgglada kuddar, rått tegel och plankväggar är väldigt trivsam.